Mijn Hobby's

Gepubliceerd op 7 augustus 2023 om 13:09

Laten we het hebben over mijn daginvulling en mijn hobby's. 

Opruimen

Wat ik thuis vooral graag doe , is mijn baasjes helpen bij het opruimen. Ik vind overal wel iets dat ligt rond te slingeren en dus verzamel ik van alles. Ik ben tenslotte een retriever. ik verzamel graag schoenen , zaldoeken, vaatdoeken, handdoeken, tapijtjes, kledij, borstel, plastieken flessen en potjes...enz. 

Het leukste  van al deze verzamelobjecten vindt ik plastieken flessen... Vooral de volle, want daar komt meestal nog iets uit.. tof hoor.  

Mijn baasjes kijken dan altijd met grote ogen naar mij , dan ga ik heel lief op mijn plaats liggen , en probeer ik hen ook met mijn lieve onschuldige blik aan te kijken. Maar ze nemen telkens mijn verzamelspullen weer af ... waarom doen ze dat nu toch? ik snap er niks van.

Afwassen

Mijn favoriete moment van de dag....

Ik mag dan wel aan het slapen zijn in mijn eigen zetel, maar als de baasjes in de keuken staan, dan ben ik plots weer springlevend...  

want mijn baasjes laten regelmatig iets vallen, en dan moet er toch wel iemand zijn om dat meteen op te likken he... want werken in een vuile keuken dat is toch 'not done'..  dat is mijn eerste keukentaakje. 

Mijn tweede keukentaakje is de   " voorafwas".  Als je vaat in de vaatwasser doet, moet dit eerst afgespoeld worden, want anders blijft er van alles plakken. Maar je moet ook niet zomaar water gaan verspillen he, een beetje spaarzaam omgaan met het verbruik. , Dus neem dit taakje graag over. 

Tuinieren

Ik tuinier ook graag, ik help mijn baasjes graag met het omspitten van de tuin. mijn favoriet plekje hiervoor is onder de picknick tafel... Ik zorg ervoor dat mensen met lange benen ook plaats hebben om hun benen te strekken. Toch wel heel attent van mij he.

 

Luieren waar ik maar kan

Voor de rest van de dag hou ik me bezig met zalig niks doen, het luilekker leven van een hond. dat noemen ze een hondenleven. En ik ben een krak in het vinden van de beste slaapplekjes in de living. 

Ik heb mijn eigen zetel, mijn slaapplaatsje bij de venster, of ik lig lekker languit in de grote zetel of op de koele grond. 

 

that's a dogslife 

 

 

 

een luilekker plekke  

De luierik uithangen met Theodore 

Lekker lui in mijn zeteltje 

Opruimen van rommel 

Helpen bij de afwas

Tuinieren

Camperleven

In mijn eigen tentje genieten van een lekker botje

wandelen: Ik wandel wel met mezelf

relaxen in de kajak

suppen met baasje vava

camperlife

Mijn outdoor hobby's

Over mijn outdoor activiteiten kan ik veel vertellen. 

In een volgende blog ga ik jullie vertellen over mijn Camperleven

Camperleven

Om de 2 weken mag ik mee met baasje Vava en baasje Filip op stap met de camper. Ik mag overal mee.  Ik heb zelfs mijn eigen tentje, en als het mooi weer is , mag ik er 's nacht zelf helemaal alleen in slapen. Cool hoor. Als het wat kouder is , dan slaap ik in de camper. 

Tijdens ons camperweekendjes  gaan we vooral wandelen , en  zoals nu in de zomermaanden  gaan we vaak suppen en kajakken. We hebben hiervoor een leuke uitvalsbasis gevonden , niet zo heel ver van ons thuis.  Bij FRETIMETRAVELING in Wachtebeke, bij Fréderic en Suzy. Super lieve uitbaters. ( vind je terug bij mijn links)

Het camperleven is vooral buiten leven. Als we gaan kamperen , krijg ik altijd een lekker bot om op te kauwen. dat is super lekker, en daar kan ik me uren mee bezig houden. 

Maar ik vertel je graag in een volgende blog uitgebreid over mijn Camperleven 

Suppen en Kajakken

Een leuke activiteit om samen met je baasjes te doen, is suppen en Kajakken op het water.  Dit hebben we al een paar keer gedaan. En dat vindt ik geweldig. In het begin is het een beetje zoeken naar mijn evenwicht, maar als mijn baasje stil blijft zitten valt dit best wel mee. Soms val ik in het water en dan zwem ik naar mijn ander baasje die wat verder op in de kajak zit en terug. 

In de kajak heb ik wel wat meer plaats om te bewegen en kan ik lekker relaxen. Terwijl mijn baasjes het zware werk doen... woeferdewoef. 

Wandelen

Mijn baasjes zoeken altijd leuke plekjes uit waar we kunnen gaan wandelen in bossen.  De leukste bossen zijn bossen waar er ook water is. Dan kan ik een lekker modderbadje nemen. Dit vindt ik gewoon geweldig. 

Een wandeling waar ik niet vuil van wordt is geen leuke wandeling. Hoe vuiler , hoe liever ik het heb. 

Er is dan wel een klein probleempje, ik mag als modderhond niet in de camper komen.  Maar ook daarvoor hebben mijn baasje een oplossing. In de Camper is er een plekje achteraan onder het bed, in de garage voorzien voor mijn bench. Daar kan ik na een vuile wandeling in de winter lekker  een slaapje doen tot ik weer helemaal droog ben, en dan mag ik weer in de camper. 

Steppen

 In de wintermaanden, als het wat minder warm is  en we thuis blijven , dan gaan we soms samen gaan steppen in het bos.  Dit vind ik ook wel leuk, maar ik heb nog niet altijd door dat ik voor de step moet lopen en trekken.  Dit is altijd een beetje oefenen in het begin. Maar als mijn baasje Filip voorop rijdt met de mountainbike dan haal ik soms wel al eens meer dan 30Km per uur. Cool hoor.  Zie maar eens naar mijn reel op mijn FB pagina.

Steppen in het bos

My Happy dogs Camperlife....

tot de volgende blog

Rating: 4.6666666666667 sterren
3 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Carine
10 maanden geleden

Zalig om deze te volgen. Leuke verhalen zeker die tijdens het kamperen. 👍😊🥰

Greta Vera
10 maanden geleden

Haha de nieuwe Theodore is al aangekomen! Of is dat een foto van toen hij nog niet toegtakeld was?

Vava
10 maanden geleden

Haha ... nog de oude... geraak er maar niet. .. veel te druk met andere dingen. 😉🙈

Ceulenaere Ilse
10 maanden geleden

Super fijn om al de leuke verhalen te kunnen volgen!

Martine Zijderveld van Mourik
10 maanden geleden

Geweldig leuk om te lezen en een geweldige lieve hond!! Fijne tijd met elkaar!