Mijn nieuwe zwemvest en Kajak gaan uittesten op de Zuidlede

Gepubliceerd op 10 juli 2023 om 11:19

Dag lieve frientjes,  onze eerste echte blogverhaal. 

Het voorbije weekend zijn we met ons vierwielenhuisje weer op pad gegaan.  Mijn baasjes hebben vorig jaar een Supboard gekocht om samen met mij te gaan suppen. Maar NU , hebben ze ook een Kajak gekocht. Enkele weken geleden gingen dat eerst even proberen met een huurkajak, want ik had dat nog nooit gedaan met de kayak gaan varen , wel met de sup. We gingen naar Fretimetraveling, want dit is en een camperplaats en ze verhuren er kajaks. 

Dit was een super leuk weekend.  

Dus zo gezegd zo gedaan. 

Vrijdag 

Baasjes gingen een opblaasbare kajak kopen, en dus moesten we deze  gaan uittesten. Mooi weer , ja zeker. En zo gingen we voor de 2de keer met onze vierwielenhuisje naar @Fretimetraveling. Wat een schitterende uitvalsbasis is om in de buurt te gaan suppen en kajakken op de zuidlede, moervaart  of zelfs in Gent. 

Eens aangekomen op de camperplaats , kreeg ik zoals gewoonlijk een lekker botje om op te knabbelen. Dit vindt ik hondenfantastisch. De baasjes genieten van een lekker hapje en apéritiefje.

En omdat het zo'n mooi weer was , mocht ik voor de eerste keer eens buiten slapen in mijn eigen tentje. 

In het begin was dat wat onwennig, want ik ben dat nog niet gewoon. Meestal slaap ik in mijn bench of languit in het middenpad van de camper. Dit was spannend.  eerst lag in voor de deur van de camper i.p.v.  in mijn tentje.  Maar uiteindelijk vond ik het wel geweldig. De volgende avond mocht ik weer buiten in mijn eigen tentje slapen. 

Vrijdagavond hebben we eerst even de kajak  uitgehaald om te kijken hoe we dit best moesten opblazen. Moet je nu wat weten ? Er zat geen pomp bijgeleverd. Mijn baasjes hebben dat dan ook niet eerst gecheckt he, nee daar zijn ze een beetje impulsief in geweest, hop kopen en wegwezen...hahaha

Gelukkig was Frederick van Fretimetravel de redder in nood, en bracht hij ons een pomp waarmee  we onze kajak zaterdag zonder problemen konden opblazen. 

Zaterdag

Vroeg opstaan, koffietje voor de baasjes... en daar gaan we dan. 

Aangekomen ter plaatse moeten de sup en Kajak nog oppompt worden. 

Laat de baasjes maar zuchten en puffen  en zich in het zweet werken. IK lig hier maar eventjes rustig nog wakker te worden in de camper.

Waterdichte rugzakje ingeladen, pomp mee in de boot, want je weet maar nooit met die 2 baasjes van me...

Ik mijn nieuwe zwemvestje aan dat we  vrijdag nog zijn gaan kopen bij funkypets

Zie hoe knap ik er mee sta zeg.

Nu nog het water in.... Kijk, ik zwem graag , maar van een boordje in het water springen dat is toch niet mijn ding. Ik wil eerst pootje per pootje het water in gaan. Ik moet toch eerst checken of het water niet te koud, warm, te diep, geen krokodillen op de loer liggen, ....enz, he?  Maar eens ik dat allemaal gecheckt heb, ok. Dus mijn baasjes moeten mij optillen om in de kajak of op de sup te zetten.   De sup is een beetje wiggelwaggen in het begin om mijn evenwicht te vinden. Dat baasje blijft ook niet echt stil zitten erop. Maar best ook dat ze op de sup zit, want rechtstaan , dat is nog een beetje te veel wiggelwaggen met 2. Moeten hier nog beetje op oefenen om onze evenwicht te vinden. Maar al zittend gaat het al prima... tot ik beslis dat ik het water in wil een naar de kajak naar mijn andere baasje wil zwemmen.  

Probleempje , ik geraak nog niet op de kajak.. dus terug zwemmen naar de sup. Dat is iets gemakkelijker om er terug op te kruipen, met een beetje hulp van mijn baasje. en Dan hop spring ik van de sup naar de kajak , enz. Dit is gewoon hondenfantastisch.  Laat de baasje maar peddelen, ik geniet volop van mijn rondvaartje op de sup en in de kajak. 

Halfweg zijn we gestopt aan een klein cafeetje met een aanlegsteiger. Daar konden mijn baasjes even uitrusten en wisselen met elkaar.   

Terug bij de camper ,  zijn we even uitgestapt, beetje vers water gedronken en wat uitgerust (althans , ik toch) Mijn baasje hebben wat krachtvoer gegeten om dan weer, maar deze keer met 3 in de kajak, nog een stukje verder te gaan varen. Het is wel wat krapper met 2 baasjes in de kajak hoor? die nemen te veel plaats in. Ik heb toch liever wat meer ruimte, 1 baasje is genoeg hoor in mijn Bootje. 

Onderweg kwamen we nog curiueze geitjes tegen. Ik denk dat die een beetje jaloers waren op ikke. 

 

Na al dat waterpret zijn we terug naar de camperplaats gegaan.  Mijn Baasje hebben er genoten van een lekkere frisse buitendouche en hebben dan naar de Kwalificaties gekeken van F1 in Sylverstone. rara  voor wie ze supporteren. Ik heet tenslotte niet voor niks Max.

5 en jaja hoor, hij haalde pole, en heeft zondag ook de race gewonnen. Hij is toch geweldig he die gast, juist gelijk ik. We heten dan ook allebei Max, wat een fantastische naam, al zeg ik het zelf)

En Wat heb ik gedaan? Wat denk je ? me in mijn tentje neergeploft, en geslapen, ik was doodmoe van al dat waterpret

 

's Avonds hebben me baasjes lekkere pannekoekjes op de BBQ gelegd...  tja  jammer, er waren er maar 2 en er is niks op de grond gevallen. Maar ik kijk toch zo lief en zie eens hoe flink ik zit? dit verdient nu toch wel een pannekoekje???? pleeeaaaassse 

 

Zondag

Dat is zoals altijd, de terug-naar-huis-rij-dag. Op de terug weg naar huis, hebben we nog een tussenstop gedaan bij de HONDENKOER

Baasjes hebben daar nog een hapje en apérootje genomen en ik heb er nog wat mer Frientjes mogen spelen. En ze hebben er een nieuwe fantastische zwembad voor ons. leuk hoor. 

 

Het was weer een fantastisch weekendje weg met de camper. 

Tot  de volgende Blog 

Pootje Max

Rating: 4.25 sterren
4 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Ceulenaere Ilse
10 maanden geleden

Wat leuk om jullie toffe belevenissen te mogen volgen. Amai.. wat een leven.... puur genieten... Max, wat heb jij geluk met zo´n topbaasjes!

Ann Claes
10 maanden geleden

Wat een tof weekend Max! Terwijl ik lees voelt het zelfs als een beetje vakantie 🏖️. Doe maar lekker verder met uw blog, ik ben fan! ❤️

Puck de reizende labrador
10 maanden geleden

He Max wat heb jij een mooi zwemvest aan en het staat je super!!

Martine Zijderveld van Mourik
10 maanden geleden

Echt geweldig hoe Max het verteld!

Maak jouw eigen website met JouwWeb